Ad
Ad
Økonomi

6 tips til julegaver på studentbudsjett

Pinterest LinkedIn Tumblr
Foto: Pexels
Foto: pexels.com//giftpundits.com

Fikk du ikke handlet julegavene på Black Friday? Fortvil ikke Blekkas julegaveeksperter gir deg de beste julegavetipsene.

Førjulstida er ofte den verste tørkeperioden i lommeboka. Mindre tid til deltidsjobb og mer tid på eksamensforberedelser gir mindre penger i kassa, som igjen resulterer i knekkebrød og begrensede innkjøpsrammer. Julegaveekspertene gir deg julegaveforslag som er både billige og gratis.

Julegaveekspertenes tipsliste

  1. Nesten alle varer kommer på tilbud, også før jul. Planlegg hva du skal kjøpe og vent tålmodig. De fleste butikker kjører kampanjetilbud i førjulstida for å konkurrere om kundene. Sjekk ut kundeaviser på nett og sammenlign prisene. Her er det penger å spare.
  2. Sjekk prisjakt.no og prisguiden.no. Hvis du planlegger å kjøpe elektronikk eller turutstyr er sammenligningstjenestene på nett geniale. Sammenlign butikkenes priser og se om varen har steget i pris den siste tiden. Mange butikker har dessuten prisgaranti, slik at du kan kjøpe varer på din lokale butikk, til konkurrentens pris. 
  3. Gå på loppemarked. Du kan finne fine gaver på loppemarked. Nå før jul er det mange skoler som arrangerer loppemarkeder. Finn billige bøker, julepynt eller kopper og kar for en billig penge.
  4. Sliter du med å finne gaver til en som har alt? Gi en opplevelse til en du er glad i. Gi kinobilletter, billetter til svømmehallen eller rett og slett gi bort en gratis hengekøyetur. Husk å dokumentere turen for neste julegavetips.
  5. Fremkall minnene deres! Ja, du kan faktisk fremkalle bilder i 2019. Gi bort en lekker scrapbook med bilder fra året som gikk. En uslåelig gave til mamma og pappa. Bildefremkalling er faktisk heller ikke så dyrt!
  6. Hjemmelagde julegaver går aldri av moten. Kok likør eller bak kjeks og legg disse oppi et dekorativt glass. Glassene kan pyntes med glitter og annet julestæsj, eller du kan strikke mariusmønstrede lommer for å tre over glassene. Dette imponerer garantert mamma og bestemor!

Julegaveekspertenes sterkeste oppfordring er at julegaven bør speile størrelsen på lommeboka. Ikke kjøp dyre julegaver hvis du ikke har råd til det. Storstipendet i januar skal rekke og vare en stund utover semesteret. Heldigvis viser de fleste venner og familiemedlemmer forståelse for at studentene har mindre å rutte med.

Write A Comment