Ad
Ad
Aktuelt

Ta litt insj!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Med sin visjon om å fremme entreprenørskap blant studenter, og en nominasjon til en Startup-pris, har Insj virkelig markert seg i studentmiljøet.

Midt i hjertet av startup-miljøet i Forskningsparken har studentorganisasjonen Insj sine kontorer. Organisasjonen ble startet for noen år siden av noen studenter ved Universitetet i Oslo som ønsket å ha et sted der medstudenter kunne møtes for å utvikle ideer. Lokalene på Forskningsparken gir studentene muligheter til samarbeide med andre bedrifter, samt få alternative synsvinkler og råd fra eksperter.

Insj er i større grad bygd opp som en startup, og skiller seg derfor fra andre studentorganisasjoner. De har verken verv eller årlige avstemninger om hvem som skal sitte i styret, men har heller posisjoner som man jobber seg inn i.

– Vi er på en måte en studentbedrift, sier Insj-veileder Linn-Kristin Skeide Larsen.

Alle deres veiledere er studenter med bakgrunn innen entreprenørskap. På denne måten er de godt rustet til å hjelpe medstudenter med ideutvikling. Administrasjonen og insjerne selv er studenter fra ulike studieløp og fakulteter i Oslo.

Linn-Kristin Skeide Larsen er veileder hos INSJ, og hjelper studenter å realisere gründer-visjonen

Gratis veiledningstjenester

– Vi tilbyr insjerne våre to forskjellige gratistjenester. Den første innebærer at insjerne får tildelt en «privatlærer» der de får veiledning. Insjerne er på forskjellige nivåer innen ideutvikling. Noen har arbeidet med ideen sin ganske lenge, sitter litt fast og trenger hjelp videre. Andre har akkurat kommet opp med en idé som de ønsker å jobbe videre med. Det er veilederens jobb å hjelpe dem å strukturere veien videre og komme med litt tips og triks, forteller Larsen.

Det andre gratistilbudet til insjerne er Akseleratorprogrammet: et 9-ukers program der Insj går gjennom de ulike elementene i en bedriftsmodell: alt fra visjon, finans, patent og lignende. Insjerne blir hjulpet gjennom alle stegene, og har en avslutningspitch på slutten av programmet.

– Det er stor pågang, og vi har hele 15 team som er påmeldt akseleratorprogrammet for dette semesteret, sier Larsen.

Stor interesse, varierende resultater
Pågangen og interessen har vært veldig stor, og organisasjonen har vært nødt til å lage seg en venteliste. Likevel kan Larsen fortelle at resultatene er veldig forskjellige.

– Det er dessverre en del insjere som ikke går videre med ideene sine, men det er også mange som har fått investeringer og videre promotering. Noen har startet prosjekter med samarbeidspartnere her på Forskningsparken, andre har fått finansiering til å videreutvikle ideene sine.

Det er likevel ikke disse resultatene organisasjonen selv ser på som de viktigste. Den største suksessen er å klare å forberede studentene på hva det vil si å være entreprenører og tilegne de den kunnskapen de trenger for å kunne utvikle seg. Resultatene er at insjerne blir mye tryggere og lærer teori innen et område de vanligvis ikke studerer.

– Skolene har altfor lite fokus på entreprenørskap. Det er derfor vi er her! Vi gjøre alt vi kan for insjerne våre, men til syvende og sist er det de som må gjøre jobben selv. Jeg vil tørre å påstå at vi er en av studentorganisasjonene med mest suksess, men det ligger mye hardt arbeid i det. Det kommer ikke gratis.

Larsen påpeker videre at en viktig forutsetning er at folk trives og at organisasjonen har et veldig godt miljø. Suksess speiler seg blant annet i deres nylige bragd da de ble nominert sammen med fire andre finalister for prisen «Beste nykommer – Norge 2019» i Nordic Startup Award.

– Det er jo ganske gøy! Særlig siden vi er en studentorganisasjon, så er det ganske bra.

Write A Comment